Ulla-Britt Önnerlöv

Jag är uppvuxen i Värmland, boende i Karlstad och är sedan några år tillbaka pensionär. Är förskollärare i grunden och har arbetat som förskolechef i Kil och Karlstad, barnomsorgsinspektör och utvecklingsledare i Karlstads kommun och undervisningsråd på Skolverket och Myndigheten för skolutveckling. De tre sista åren i mitt yrkesverksamma liv var jag rektor på Skivedskolan i Forshaga.

Mitt intresse för att måla och teckna har alltid funnits hos mig. Redan som barn höll jag ofta på att teckna och måla. Under tiden jag arbetade fanns det tyvärr inte så mycket tid över till måleriet, så det är först sedan jag slutade arbeta som måleriet tog fart igen. Är s.k. autodidakt, men har också deltagit i några kurser vid Medborgarskolan i Karlstad och Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng. Inspirationen för måleriet får jag främst genom resor i sydligare breddgrader nere i spanska Andalusien.

Tidigare utställningar:

  • Galleri Jansson i Skåre,sommaren 2012
  • Lustenrundan, Forshaga 2013; 2014, 2015, 2016
  • Blå Lagårn i Arvika 2014, 2015 och 2016
  • Lärcenter, Forshaga, januari 2016
  • KilArena, februari 2016
  • Kristinehamns bibliotek, december 2016
  • Museét Kvarnen, Filipstad våren 2017

Ställer ut på Forshaga Hembygdsgård

Ulla-Britt Onnerlov