Anton Asker

Anton heter jag och har rötter ifrån Forshaga och Skived. Jag är en person som har många kreativa idéer. Min kreativitet började redan som liten och jag har fortsatt på det spåret fram tills idag. Jag gick estetisk bild och form på gymnasiet. Har varit delaktig i olika mindre utställningar. Jag har provat på många tekniker men har mestadels jobbat med olja. Har nu funnit en teknik och stil med canvas tavlor då jag använder ”graffiti”pennor, ”posca pennor”. För mig betyder det kreativa skapandet mycket då det är avslappnande och energibringade, det får mig att må bra. Konst har en större inverkan på oss människor än vad många av oss tror, det har jag fått lära mig genom mitt arbete med konst men inte minst i min utbildning till sjuksköterska.

Jag ser fram emot att få ställa ut mina tavlor på Lustenrundan för tredje året. I år ska även pekboken få komma fram i rampljuset. Var med senast 2013 och 2016. Det ska bli kul att få vara en del i det stora skapandet på Lustenrundan. Vi ses där!

Canvas tavlor målade med Posca pennor.

Pekbok med illustrationer gjorda i ritprogram.

Bakgrunden till dessa kreationer kommer ifrån det att jag växt upp en bondgård ute på landet med djur och där av mycket Får/”Sheep”.

Ställer ut på Forshaga Hembygdsgård

Anton Asker porträtt
Anton Asker 2017